AGC Glass brengt Pyrobel T uit in België

AGC Pyrobel heeft een nieuwe brandwerende toepassingen op de markt gebracht. Het gaat om het gehard type ‘Pyrobel-T’ voor XXL maten. Anderzijds werden er nieuwe testen uitgevoerd voor het reeds gekende product Pyrobel Vision Line.

Pyrobel-T bestaat uit twee geharde beglazingen, die samengevoegd zijn met een brandwerende spacer. “Pyrobel-T kan tot 4,5 meter hoog en 2 meter breed gaan. Pyrobel-T voldoet aan alle eisen voor letsel- en doorvalveiligheid op niveauverschillen en in gevels. Hierbinnen wordt een brandwerende gel gegoten die opschuimt en ondoorzichtig wordt bij brand. Bij een temperatuur boven 100 ° C schuimt de tussenlaag spontaan op. Dit vuurvaste en ondoorzichtige schuim biedt een tijdsvertraging van maximaal 120 minuten in de weerstandsklasse EW en is ook geschikt voor EI30 en EI60 in extreme afmetingen”, vertelt Caroline Vander Borght AGC Glass. De brandwerende beglazingen zijn gecertificeerd voor framesystemen in hout, staal en aluminium. Pyrobel-T zal in de toekomst gecertificeerd worden voor gevel-toepassingen.

Kitvoeg

“Onze producten zijn ook beschikbaar als structureel type, waarin de glazen rand-tegen-rand zijn samengevoegd via een siliconen afdichting van 4-5 mm. Dit product staat beter bekent als Pyrobel Vision Line. Deze smalle kitvoeg tussen de beglazingen is Pyrobel’s grote sterkte. De maximale transparantie geeft een elegante visie en een architecturale vrijheid. Tot op heden is Pyrobel Vision Line enkel voor binnentoepassing beschikbaar. Dit laatste is ook beschikbaar als hoektoepassing in verstek, namelijk Pyrobel Vision Line Corner.”, zegt Caroline Vander Borght AGC Glass. In 2016 en 2017 heeft AGC Pyrobel diverse nieuwe certificaten behaald voor gevels, zowel in combinatie met aluminium als staal. Het product moet steeds een UV-filter bevatten om de Pyrobel te beschermen tegen UV-stralingen.

Meer informatie kan gevonden worden op onze website: www.yourpyrobel.com