De nieuwe “Acoustics App” van AGC!

Beleef een unieke geluidservaring dankzij de “Acoustics App” van AGC

Met de gloednieuwe applicatie “Acoustics App by AGC“, die vanaf vandaag gratis beschikbaar is, kunt u de geluidsisolerende beglazing kiezen die voor u het best geschikt is, afhankelijk van de geluidslast in uw omgeving.

Decibelmeter of “Sound experience”?

De applicatie biedt twee functies:

– een decibelmeter om het geluidsniveau van de omgeving in decibellen te meten;

– en met de “Sound experience” kunt u de geluidsisolatie van de AGC-beglazingen testen. Kalibreer wel altijd eerst de smartphone om er zeker van te zijn dat de simulatie onder de beste voorwaarden plaatsvindt (hiertoe hoeft u slechts de simpele etappen te volgen die bij de start van de applicatie of onder Settings genoemd worden).

Kies de geluidslast via de “Sound experience”… en test de beglazingen van AGC!

Kies uit de 10 ‘lawaaivormen’, die via pictogrammen op de schijf te zien zijn,  en kies vervolgens een beglazing, variërend van enkel glas tot drievoudig geluidsisolerend glas. Open en sluit het raam om de geluidsisolatie te ervaren. U kunt  met de tool spelen. Voor elke beglazing wordt bovendien in een uitgebreid overzicht de samenstelling, de dikte en het gewicht van de beglazing én de prestaties op het gebied van geluidsisolatie, veiligheid en warmte-isolatie beschreven.  U kunt de gewenste samenstellingen in uw “Basket” opslaan en de inhoud vervolgens naar een e-mailadres sturen.

In de sectie “Discover” vindt u verder wat basisinformatie over geluid (dB, Hz….), geluidsisolatie (RW, C, Ctr) en geluidsisolerende beglazingen.

Hoe downloadt u de app?

U kunt deze applicatie gratis downloaden op alle smartphones. Ga dus naar de App Store van iTunes (voor iPad, iPhone…) of Google Play (voor Android), zoek “AGC Acoustics“, installeer de applicatie en open de app.

Wij wensen u een mooie geluidservaring toe!